Sessions

Sunday, May 5th

G Suite for Education Technical Retreat ($259 addl fee) 10:00am - 6:30pm Workshop (7 hours) Guava
Day to Day operations of a 1:1 deployment 12:00pm - 2:00pm Double Breakout (2 1/4 hours) Mangrove
Deploying and Managing iPad in Education 12:00pm - 2:00pm Hands-On (2 hours) Portia
Extreme Networks University XOS Switching Class 12:00pm - 4:15pm 1/2 day workshop (4 hours) Banyan
Setting Up a Digital Audio Recording Studio 12:00pm - 2:00pm Hands-On (2 hours) Wisteria
3D Printing Software and Design Projects 2:15pm - 4:15pm Hands-On (2 hours) Tamarind
Deploying and Managing Mac in Education 2:15pm - 4:15pm Hands-On (2 hours) Portia
FrugalPi: WLAN Performance Tool 2:15pm - 4:15pm Hands-On (2 hours) Empress
Life After the Interactive Board 2:15pm - 4:15pm Double Breakout (2 1/4 hours) Mangrove

Monday, May 6th

1:1 Best Practices Roundtable 9:15am - 10:30am Roundtable (1 hour) Acacia
Helpdesk Best Practices Roundtable 9:15am - 10:30am Roundtable (1 hour) Ironwood
IT Department Management/Leadership Roundtable 9:15am - 10:30am Roundtable (1 hour) Wisteria
Microsoft Best Practices Roundtable 9:15am - 10:30am Roundtable (1 hour) Banyan
Network Hardware Best Practices Roundtable 9:15am - 10:30am Roundtable (1 hour) Portia
Security Best Practices Roundtable 9:15am - 10:30am Roundtable (1 hour) Crown Palm
1:1 Best Practices Roundtable 10:45am - 12:00pm Roundtable (1 hour) Acacia
Apple Best Practices Roundtable 10:45am - 12:00pm Roundtable (1 hour) Portia
Google Best Practices Roundtable 10:45am - 12:00pm Roundtable (1 hour) Banyan
Helpdesk Best Practices Roundtable 10:45am - 12:00pm Roundtable (1 hour) Ironwood
Security Best Practices Roundtable 10:45am - 12:00pm Roundtable (1 hour) Crown Palm
Technology: The Next Generation Roundtable 10:45am - 12:00pm Roundtable (1 hour) Wisteria
101 Ways You Can Maintain Your Chromebook Fleet 1:15pm - 2:15pm Breakout (1 hour) Mangrove
Are you a Certified Educational Technology Leader? 1:15pm - 2:15pm Breakout (1 hour) Cypress
Azure in EDU - how to get the Microsoft Cloud to work for you 1:15pm - 2:15pm Breakout (1 hour) Tamarind
Best Practices for District-Wide Wireless Display Deployment 1:15pm - 2:15pm Breakout (1 hour) Crown Palm
Building a modern Identity and Access Management Solution for Education 1:15pm - 2:15pm Breakout (1 hour) Wisteria
Can Chromebooks, iPads, and MacBooks Coexist? How we make it work at PDY 1:15pm - 2:15pm Breakout (1 hour) Ironwood
Device and App Management Made Easy 1:15pm - 2:15pm Breakout (1 hour) Acacia
Keeping Your Devices Safe 1:15pm - 2:15pm Breakout (1 hour) Banyan
Tips and Tricks for iOS and macOS in Education 1:15pm - 2:15pm Breakout (1 hour) Portia
WIFI 6 (The new AX Standard) Understanding FACT from FICTION 1:15pm - 2:15pm Breakout (1 hour) Guava
Building Your WiFi Capacity 2:30pm - 3:30pm Breakout (1 hour) Guava
Cloud Filtering with Parental Integration & Innovate Student Safety 2:30pm - 3:30pm Breakout (1 hour) Crown Palm
From set top to desktop 2:30pm - 3:30pm Breakout (1 hour) Wisteria
Living in a Google World - Staying on top of changes to your G Suite Environment 2:30pm - 3:30pm Breakout (1 hour) Cypress
Monitoring Your Life with Solarwinds 2:30pm - 3:30pm Breakout (1 hour) Tamarind
Our Continuing Journey Toward Data Interoperability 2:30pm - 3:30pm Breakout (1 hour) Acacia
Using MySQL and GAM to manage student accounts 2:30pm - 3:30pm Breakout (1 hour) Banyan
Whatís New from Apple 2:30pm - 3:30pm Breakout (1 hour) Portia
Windows 10 Modern Management 2:30pm - 3:30pm Breakout (1 hour) Mangrove
You Break Em, We Fix Em: Using Students for In-House Chromebook Repair 2:30pm - 3:30pm Breakout (1 hour) Ironwood

Tuesday, May 7th

Account Provisioning Done Right 8:30am - 9:30am Breakout (1 hour) Banyan
Filter, manage, monitor, & protect your students with a complete 1:1 platform. 8:30am - 9:30am Breakout (1 hour) Crown Palm
Introduction to Azure AD Premium 8:30am - 9:30am Breakout (1 hour) Mangrove
Lots-O Tips-n-Tricks for the Google Admin Console & Chromebook Management 8:30am - 9:30am Breakout (1 hour) Cypress
Unified Network Management - Automation, Visibility and Security 8:30am - 9:30am Breakout (1 hour) Wisteria
VoIP and Emergency Notification in Education for 2019 and Beyond 8:30am - 9:30am Breakout (1 hour) Ironwood
What's New for Apple School Manager 8:30am - 9:30am Breakout (1 hour) Portia
WiFi Networks in Schools - The New Age of Alchemy 8:30am - 9:30am Breakout (1 hour) Guava
Create your own Identity Management System 9:45am - 10:45am Breakout (1 hour) Guava
Don't be Phooled by the Phish: Educating Staff about the Dangers of Phishing 9:45am - 10:45am Breakout (1 hour) Banyan
Honeypots: The Sweet Spot in Network Security 9:45am - 10:45am Breakout (1 hour) Cypress
How to Clean Up Your Inventory Data - and Keep it that Way! 9:45am - 10:45am Breakout (1 hour) Wisteria
Intune for Education 9:45am - 10:45am Breakout (1 hour) Crown Palm
New Chromebooks for 2019! 9:45am - 10:45am Breakout (1 hour) Mangrove
Physical Security on a district level 9:45am - 10:45am Breakout (1 hour) Tamarind
School Safety on a Shoe-String Budget 9:45am - 10:45am Breakout (1 hour) Acacia
Student Safety and the Cloud Today 9:45am - 10:45am Breakout (1 hour) Ironwood
Third-party workflows/Google & Microsoft on iPad 9:45am - 10:45am Breakout (1 hour) Portia
802.11ax - What's Next 11:00am - 12:00pm Breakout (1 hour) Guava
Automate Everything with Chef! 11:00am - 12:00pm Breakout (1 hour) Crown Palm
AV Technology for Collaborative Learning Spaces 11:00am - 12:00pm Breakout (1 hour) Ironwood
Beg, Borrow, and Steal 11:00am - 12:00pm Breakout (1 hour) Cypress
Deploying and Managing Apple TV in Education 11:00am - 12:00pm Breakout (1 hour) Portia
Leadership Culture - Leading A Team That Works! 11:00am - 12:00pm Breakout (1 hour) Acacia
Modern Management Creating Provisioning Packages 11:00am - 12:00pm Breakout (1 hour) Mangrove
Networking VLANs 11:00am - 12:00pm Breakout (1 hour) Wisteria
Using your Current Resources for Virtual Reality and Esports 11:00am - 12:00pm Breakout (1 hour) Banyan
What is your Apple Fleet Worth Today or Three Years From Now? 11:00am - 12:00pm Breakout (1 hour) Tamarind
Apple Roundtable 1:15pm - 2:15pm Roundtable (1 hour) Banyan
Google Roundtable 1:15pm - 2:15pm Roundtable (1 hour) Crown Palm
Microsoft Roundtable 1:15pm - 2:15pm Roundtable (1 hour) Acacia
Security Roundtable 1:15pm - 2:15pm Roundtable (1 hour) Ironwood